Bahan-bahan:
- taugeh
- beberapa ekor ikan (direbus dan diambil isi nye)
- kulit popia
- santan
- bawang merah
- telur
- garam, gula dan perasa
Cara memasak:
- isi ikan di gaul dengan taugeh, bwang yg telah di mayang, masukkan sedikit santan, gula,garam dan perasa secukupnya.
- sukatan adunan ini mengikut citarasa tersendiri
- setelah adunan sebati, masukkan inti ini ke dalam kulit popia... terpulang atas anda untuk mengulung popia tersebut mengikut citarasa anda...boleh juga buat ala2 murtabak...
- untuk kemaskan kulit popia dari terbuka, sapukan telur.
- selepas itu, goreng di dalam minyak yg sedikit...lebih elok menggunkan kuali roti canai/yg rata.
boleh dihidangkan bersama sos cili...
inginkan pedas,masukkan sedikit cili padi...
No comments:
Post a Comment